De ce a fost retras proiectul privind „Esplanda Simona Halep” din centrul Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a retras de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri proiectul care prevedea atribuirea denumirii de „Esplanada Simona Halep” unui spaţiu din centrul Capitalei, din motive birocratice.

582 afișări
Imaginea articolului De ce a fost retras proiectul privind „Esplanda Simona Halep” din centrul Capitalei

De ce a fost retras proiectul privind „Esplanda Simona Halep”, din centrul Capitalei, de pe ordinea de zi a Consiliul General

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care este şi iniţiatorul acestui proiect, a precizat că trei membri ai comisiei din Prefectura Capitalei care se ocupă cu schimbarea denumirii unor spaţii sunt în concediu, astfel că avizarea acestui proiect nu a avut cvorum.

„Se atribuie denumirea de Esplanada Simona Halep (jucătoare de tenis) spaţiului public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu/Calea Victoriei, strada Episcopiei şi strada B.Franklin, sector 1, Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre retras de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri.

În proiect se menţionează că Simona Halep este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziţie în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 şi 2019.

„A ocupat această poziţie timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevităţii ca lider al circuitului. Halep a încheiat anii 2017 şi 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent ea se află pe locul 4 mondial.

Simona Halep a câştigat turneele de Grand Slam de la Roland Garos (2018) şi Wimbledon (2019)”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici