De ce plătesc executivii anual mii de euro ca să-şi dea copiii la şcoli private

Executivii plătesc anual sume cuprinse între 5.000 de euro şi uneori aproape 20.000 de euro pentru a-şi şcolariza copiii la instituţii de învăţământ private precum American International School of Bucharest (Şcoala Americană), British School of Bucharest (BSB), International School for Primary Education (INS), Liceul Francez Anna de Noailles sau la grădiniţa şi şcoala Little London.

24 afișări
Imaginea articolului De ce plătesc executivii anual mii de euro ca să-şi dea copiii la şcoli private

De ce plătesc executivii anual mii de euro ca să-şi dea copiii la şcoli private (Imagine: Shutterstock)

Salariile anuale ale executivilor din top management variază între 50.000 şi 100.000 de euro, potrivit datelor de la firmele de executive search.
"Unul din motivele principale pentru care un manager executiv alege o şcoală privată din România sau din străinătate este acela de a oferi copilului posibilitatea de relocare odată cu părinţii. Părintele - indiferent dacă face sau nu parte din echipa de top management - se gândeşte în primul rând la posibilitatea copilului de a învăţa la standarde internaţionale, într-un sistem performant care se bazează pe învăţare şi practică totodată, acestea fiind baza dezvoltării unor competenţe profesionale", este de părere Mihaela Feodorof, managing partner al firmei de consiliere în educaţie şi carieră Yourway Life& Career Counseling.

Citeşte mai multe despre şcolile private pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici