De ce plătesc românii de 10 ori mai mult pentru o poliţă de asigurare de viaţă decât americanii

Sistemul medical ineficient, nivelul redus de trai şi rata mare de mortalitate fac ca preţul unei asigurări de viaţă să fie mult mai mare în România decât în Statele Unite ale Americii, scrie Ziarul Financiar în ediţia de vineri.

51 afișări
Imaginea articolului De ce plătesc românii de 10 ori mai mult pentru o poliţă de asigurare de viaţă decât americanii

De ce plătesc românii de 10 ori mai mult pentru o poliţă de asigurare de viaţă decât americanii (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Asigurările de viaţă cumpărate de români sunt mult mai scumpe decât cele de peste Ocean, chiar dacă aici salariile sunt net inferioare. Astfel, pentru o asigurare de viaţă simplă pe 30 de ani, care acoperă numai riscul de deces (încheiată de un bărbat sănătos în vârstă de 30 de ani), pentru o sumă asigurată de 100.000 de euro un român plăteşte între 600 şi 1.600 de euro pe an, în funcţie de companie.

Citeşte mai multe despre poliţa de asigurare de viaţă pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici