De ce să laşi oraşul pentru o casă la ţară. Motivele invocate de o ingineră din Constanţa

  • Bianca Folescu a lăsat oraşul Constanţa pentru liniştea din satul Vişina.
  • Pe lângă casa veche devenită muzeu, Bianca a construit şi o pensiune cu specfic dobrogean.
  • În acelaşi sat, şi Neşe a pus bazele unei pensiuni agroturistice unde poţi găti cu legume bio.
1985 afișări
Imaginea articolului De ce să laşi oraşul pentru o casă la ţară. Motivele invocate de o ingineră din Constanţa

Proprietate din Vişina

Te-ai gândit vreodată să te muţi din confortul pe care oraşul ţi-l oferă, într-un loc retras la ţară?

Vreau să-ţi fac cunoştinţă cu Bianca Folescu. Bianca este ingineră şi a locuit în Constanţa.

BIANCA FOLESCU - proprietar Suvenir din Dobrogea: „Am încercat să adaptez stilul meu de viaţă, la viaţa de oraş, să-mi pun amprenta efectiv asupra a tot ce este în această gospodărie, am învăţat din toate părţile ca un burete, ca să supravieţuiesc în acest mediu şi să-l dezvolt frumos în direcţia în care, publicul de la oraş chiar şi-ar dori să ajungă. De ce? Pentru că ceea ce este aici, într-un fel, este şi o lecţie de viaţă”.

Casa are peste 90 de ani, iar Bianca a transformat-o într-un muzeu în care poţi găsi obiecte de colecţie. Un război de ţesut vechi, costume tradiţionale dobrogene sau mobilierul din casa bunicilor, sunt doar câteva elemente ce te duc într-o poveste.

Tehnica ţesutului, cea mai simplă formă de ţesut, aia antică. Folosim câteva bucăţi de cârpă obţinute din haine vechi. Pentru că are un teren de aproximativ 4000 de metri pătraţi, Bianca Folescu a dezvoltat şi o mică pensiune cu cinci odăi amenajate după portul etniilor din Dobrogea. Animalele sunt nelipsite din ogradă, aşa că poţi hrăni iepuraşii şi te poţi plimba liniştit cu caii sau poneii.

În satul Vişina are o pensiune şi Neşe. Neşe Gheorghe a hotărât să împartă bucuria traiului la ţară cu cei care nu au locuit niciodată în afara oraşului. Aşa a pus bazele unei pensiuni agroturistice în care îţi poţi găti singur preparate cu legume bio din grădină şi te poţi plimba în linişte prin împrejurimi.

Neşe Gheorghe - proprietar pensiune: ”Pot să viziteze balta, balta pe care o avem în spate, în Jurilovca pot vizita portul, avem capul Doloşman, pe care pot să-l viziteze, puţin mai departe, avem cetatea Enisala, iar peste lac, bineînţeles, Gura Portiţei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici