De ce sunt goale blocurile noi

Paul şi Maria ar putea fi consideraţi unul dintre cuplurile exponente ale a ceea ce s-ar putea numi clasa de mijloc din România. Aproximativ 30 de ani, slujbe bine plătite, aspiraţi spre un stil de viaţă occidental sau ceea ce e recunoscut la noi ca atare prin concedii în străinătate, electrocasnice scumpe, o maşină sau două şi neapărat un apartament nou.

29 afișări
Imaginea articolului De ce sunt goale blocurile noi

De ce sunt goale blocurile noi (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Zis şi făcut. Cuplul a început să prospecteze piaţa din Capitală, într-o perioadă când se lansau ansambluri rezidenţiale aproape în fiecare săptămână, iar preţurile păreau să stie o singură direcţie: în sus. Cei doi aveau şi un apartament cu două camere construit în perioada dinainte de 1989, pe care intenţionau să îl vândă ca sa completeze suma necesară achiziţiei unui apartament nou.

S-au decis pentru un apartament cu trei camere în proiectul New Town Residence, dezvoltat de Mivan, care construia şi mallurile Liberty Center din Bucureşti, deschis în 2008, şi Tiago Oradea, ce avea să devină primul caz de faliment al unui centru comercial. Cuplul în cauză a plătit deci ca avans 43.000 de euro pentru un apartament de 171.000 de euro. Era 2008.

Citeşte mai multe despre problemele prin care trece piaţa rezidenţială pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici