De ce trebuie să muncim până la 65 de ani dacă trăim mai puţin decât restul europenilor?

Noua lege a pensiilor, recent aprobata în Parlament şi care mai aşteaptă doar girul preşedintelui pentru a intra în vigoare din 2011, a aprins din nou spiritele pe scena politică şi socială a României.

17 afișări
Imaginea articolului De ce trebuie să muncim până la 65 de ani dacă trăim mai puţin decât restul europenilor?

De ce trebuie să muncim până la 65 de ani dacă trăim mai puţin decât restul europenilor? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Mărul discordiei al noii legi a fost, încă din faza incipientă, majorarea vârstei standard de pensionare pentru femei la 65 de ani. Cu argumente de genul "românii traiesc mai puţin decât ceilalţi europeni" sau "nu mai apucăm să ajungem la pensie", sindicatele s-au straduit, în dialogul cu reprezentanţii Guvernului, să păstreze vârsta de pensionare a femeilor la 60 de ani.

Citeşte mai multe despre cât muncesc şi cât trăiesc europenii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici