De frica minelor, pescarii se tem să iasă în Marea Neagră: „Era mare, ca o jumătate de butoi”

Pescarul turc Sahin Afsut se teme că lovirea unei mine l-ar face să dispără sub apă într-o clipă.

1391 afișări
Imaginea articolului De frica minelor, pescarii se tem să iasă în Marea Neagră: „Era mare, ca o jumătate de butoi”

De frica minelor, pescarii se tem să iasă în Marea Neagră: „Era mare, ca o jumătate de butoi”

Mai mulţi pescari din Rumelifeneri, un sat cuibărit între stâncile Bosforului, în nordul Istanbulului, se tem pentru viaţa lor. Afsut şi echipa lui au decis să rămână în în port, după descoperirea unei mine aflate în derivă în Marea Neagră, luna trecută. Temerile au crescut după 28 martie. O a doua mină a fost găsită, provenind din Ucraina, ţară în care Rusia a lansat invazia, pe 24 februarie.

O a treia mină a fost găsită miercuri în Marea Neagră, în largul insulei Kefken din nord-vestul Turciei. „Dacă ai lovit o mină, eşti terminat”, spune Afsut în presa turcă, purtând o şapcă gri în faţa bărcii sale mici de pescuit din care pescuieşte, de obicei, hamsii.

Nu a văzut prima mină la doi kilometri de ţărm, descoperită de un pescar local, dar mulţi alţii au descris scena. „Era mare, ca o jumătate de butoi. Unităţile speciale ale marinei turce au neutralizat-o”, spune Ahmet Tarlaci, 55 de ani, pescar de 43 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici