De frica noii legi a pensiilor, dar şi a şomajului, românii se pensionează anticipat pe bandă rulantă!

Lupta cu morile de vânt! Aşa s-ar putea traduce intenţia Guvernului de a modifica legislaţia privind pensiile publice din România. În timp ce autorităţile susţin că noua lege a pensiilor va revoluţiona sistemul din temelii şi va înăspri condiţiile de ieşire la pensie anticipat sau pe caz de boală, până la intrarea în vigoare a noului act normativ, angajaţii se grăbesc să se pensioneze după vechile reguli.

66 afișări
Imaginea articolului De frica noii legi a pensiilor, dar şi a şomajului, românii se pensionează anticipat pe bandă rulantă!

De frica noii legi a pensiilor, dar şi a şomajului, românii se pensionează anticipat pe bandă rulantă! (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Aşa se face că în primele două luni ale anului 2010, aproape 8.000 de persoane s-au pensionat anticipat, iar peste 4.000 au intrat în rândul celor care iau pensie de invaliditate. Potrivit datelor publicate pe site-ul Casei Naţionale de Pensii (CNPAS), în lunile ianuarie şi februarie, numărul celor care s-au pensionat anticipat a crescut cu 7.829 de persoane, asta în condiţiile în care pe parcursul anului trecut, pensionările anticipate scăzuseră cu peste 1.500 de cazuri.

Citeste mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici