De la 1 iulie se va folosi Certificatul Digital Covid. Ce categorii de persoane vor fi testate gratuit

  • Certificatul Digital Covid va fi valabil în UE, Islanda, Lichtenstein, Norvegia şi Elveţia.
  • Certificatul va fi valabil un an de zile.
  • Statele membre trebuie să asigure infrastructura crtică şi să elibereze gratuit certificatul.
2699 afișări
Imaginea articolului De la 1 iulie se va folosi Certificatul Digital Covid. Ce categorii de persoane vor fi testate gratuit

De la 1 iulie se va folosi Certificatul Digital Covid. Ce categorii de persoane vor fi testate gratuit

De la 1 iulie vom putea călători în Uniunea Europeană pe baza Certificatului Digital Covid. Acesta este noul nume al codului QR care va conţine una dintre următoarele informaţii: o schemă completă de vaccinare sau un test Covid-19 negativ sau dovada că cel care călătoreşte a trecut sau nu prin boală.

În aceste condiţii, turiştii vor putea călători, iar statele membre nu vor impune criterii suplimentare, decât în situaţii excepţionale. Vor fi luate  în considerare şi testele antigen.

Vor fi dislocaţi bani din fondul european de urgenţă pentru teste, iar mai multe categorii de cetăţeni se vor putea testa gratuit.

„În special pentru muncitorii transfrontalieri, cetăţenii care au nevoie să treacă frontierele ca să meargă la şcoală, să îşi viziteze rudele, să beneficieze de ajutor medical, să aibă grijă de cei dragi, Comisia se angajează să disponibilizeze fonduri suplimentare de 100 de milioane de euro”, a spus Juan Fernando Lopez Aguilar, raportor al Parlamentului European

Certificatul, în format fizic sau digital, va fi valabil doar în interiorul Uniunii. Rămâne la latidinea fiecărui stat să îl folosească, dacă vrea, şi la nivel naţional sau dacă încheie acorduri de călătorie cu state terţe. Pe lângă informaţiile medicale, datele personale care vor fi înglobate în cod vor fi minimale: numele, data naşterii şi data eliberării certificatului. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici