De la anul, românii vor fi obligaţi să îşi pună amprenta pe paşaportul biometric

Preşedintele Traian Băsescu a delarat, vineri, că începând cu 1 ianuarie 2009, românii vor fi obligaţi să îşi pună aprenta pe noile tipuri de paşapoarte, biometrice, iar în SUA, dacă nu ai astfel de paşaport, ţi se iau amprentele în aeroport, şi că este bine că s-a deschis o astfel de dezbatere.

355 afișări
Imaginea articolului De la anul, românii vor fi obligaţi să îşi pună amprenta pe paşaportul biometric

De la anul, românii vor fi obligaţi să îşi pună amprenta pe paşaportul biometric (Imagine: Mediafax Foto)

"De la 1 ianuarie 2009, se întroduc şi în România paşapoartele biometice, deci avem obligaţia să ne punem amprenta pe paşaport. Este bine că s-a deschis o dezbatere publică pe această temă, ocazionat de ceeea ce mulţi presupun că face Guvernul italian, dar va trebui să citiţi legea", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că în Statele Unite ale Americii "nu poate intra nimeni fără a fi amprentat şi, dacă nu are un paşaport biometric, la sosire pe aeroport, i se iau amprentele".

"Cred că trebuie să începem o dezbatere publică ca să vedem foarte bine spre ce ne îndreptăm", a mai spus Băsescu, adăugând: "Ceea ce am spus nu este legat de ceea ce se întâmplă în Italia, dar să ştim ce facem şi ce spunem".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici