Dealer de droguri care distribuia substanţe psihotrope în licee din Bacău, reţinut. 1,833 de kilograme de substanţe, găsite la percheziţii

Un dealer de droguri care distribuia în licee, prin intermediul unui elev, substanţe psihotrope, a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), alături de alte patru persoane, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

666 afișări
Imaginea articolului Dealer de droguri care distribuia substanţe psihotrope în licee din Bacău, reţinut. 1,833 de kilograme de substanţe, găsite la percheziţii

Dealer de droguri care distribuia substanţe psihotrope în licee din Bacău, reţinut. 1,833 de kilograme de substanţe, găsite la percheziţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău au descins, joi, la şapte locuinţe din municipiul Bacău, de unde au ridicat 580 de ţiple din plastic sau aluminiu conţinând diverse substanţe (pulbere albă sau substanţă vegetală mărunţită), 1,833 de kilograme de substanţe de aceleaşi tipuri, 40 de comprimate, 40 dispozitive de cântărit, fumat, mărunţit sau confecţionat, sumele de 36.027 lei şi 1.650 de euro, precum şi un pistol cu gaze marca Bruni şi muniţia aferentă.

Cinci persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT, sub acuzaţiile de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în cursul anului 2012 gruparea condusă de I.B.F. a distribuit pe raza municipiului Bacău, în special în incinta unităţilor de învăţământ şi în zone adiacente, importante cantităţi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi droguri de risc (cannabis şi haşiş), până în prezent fiind identificaţi un număr de peste 45 de consumatori, în majoritate elevi", au precizat sursele citate.

Mai mult, liderul acestei grupări, împreună cu un alt membru al grupării, au antecedente penale (fiind condamnaţi de Tribunalul Bacău pentru infracţiuni de trafic de droguri), faptele lor făcând obiectul cauzei comise în termenul de încercare al suspendării condiţionate a executării pedepsei.

Pentru realizarea scopului urmărit, liderul grupării a cooptat în grup şi un inculpat minor pentru a-şi asigura accesul la comercializarea substanţelor cu efect psihoactiv în rândul tinerilor din licee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici