Debitul Dunării este cu peste 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august şi în continuă scădere - GALERIE FOTO

Debitul Dunării la intrarea în ţară este cu peste 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august, de 4.300 mc/s şi va continua să scadă în zilele următoare, iar debitele pe râuri sunt în general staţionare, exceptând Crişurile, cursul mijlociu şi inferior al Oltului şi cursul superior al Prutului.

328 afișări
Imaginea articolului Debitul Dunării este cu peste 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august şi în continuă scădere - GALERIE FOTO

Debitul Dunării este cu peste 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august şi în continuă scădere (Imagine" Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Administraţiei Naţionale "Apele Române", debitul Dunării în secţiunea Baziaş este staţionar marţi, la fel ca în ziua precedentă, având valoarea de 2.700 de metri cubi pe secundă, sub media multianuală a lunii august.

GALERIE FOTO

În aval de Porţile de Fier, debitele Dunării au fost în scădere pe sectorul Gruia - Turnu Măgurele, în creştere pe sectorul Zimnicea - Vadu Oii şi relativ staţionare pe sectorul Brăila - Tulcea.

Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în scădere şi va ajunge miercuri la 2.600 mc/s. În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Giurgiu şi în creştere pe sectorul Olteniţa - Tulcea.

Prognoza arată că, până în 17 august, debitul Dunării va ajunge, în secţiunea Baziaş, la 2.400 mc/s.

Debitele pe râuri sunt în general staţionare, exceptând Crişurile, cursul mijlociu şi inferior al Oltului şi cursul superior al Prutului, unde sunt în scădere uşoară. Marţi, debitele se situează la valori cuprinse între 30 şi 60 la sută din mediile multianuale lunare, mai mari (60-90 la sută) pe râurile din bazinele hidrografice Jiu şi Prahova şi mai mici (sub 30 la sută din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Moraviţa, Caraş, Bârlad, Rm. Sărat, Jijia şi pe unii afluenţi ai Someşului, Mureşului, Timişului superior, Sucevei, Moldovei, Bistriţei şi Trotuşului, potrivit ANAR.

Şi în zilele următoare debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor, cursul inferior al Oltului şi cursul superior al Prutului, unde vor fi scădere uşoară. Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atenţie.

Judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare sunt marţi sub atenţionare cod portocaliu de caniculă, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade, iar pentru restul ţării, unde vor fi temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic accentuat, a fost emisă o avertizare cod galben.

Valul de căldură va persista şi în zilele următoare şi va cuprinde toate regiunile ţării, fiind anunţate temperaturi de până la 38 de grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici