Debitul Siretului, în creştere în urma deversării controlate din acumularea Călimăneşti

Râul Siret a depăşit, duminică dimineaţă, cota de inundaţie în zona localităţii gălăţene Cosmeşti, în urma deversării controlate de la acumularea Călimăneşti, iar autorităţile au anunţat populaţia şi au pregătit spaţii de cazare pentru situaţia în care se va impune evacuarea din case a unor familii

309 afișări
Imaginea articolului Debitul Siretului, în creştere în urma deversării controlate din acumularea Călimăneşti

Debitul Siretului, în creştere în urma deversării controlate din acumularea Călimăneşti (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Nivelul şi debitul râului Siret au crescut foarte mult, într-un timp scurt, după ce s-a decis realizarea unei deversări controlate de apă de la acumularea Călimăneşti.

Conform reprezentanţilor Prefecturii Galaţi, situaţia este permanent monitorizată, iar forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) sunt pregătite să intervină.

De asemenea, a fost înştiinţată populaţia şi au fost verificate spaţiile de cazare în eventualitatea în care se va impune evacuarea unor familii din localitatea Cosmeşti Vale, au declarat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

În municipiul Galaţi, unde Dunărea a depăşit, duminică dimineaţă, cota de inundaţie cu 39 de centimetri, a fost realizat un dig de protecţie din saci de nisip pe o lungime de aproximativ doi kilometri, între Vama Galaţi şi străzile Gării, Al. Moruzzi şi Delfinului.

În acelaşi timp, a fost realizat un baraj din saci de nisip într-o zonă sensibilă a digului de apărare al râului Siret, în zona cartierului Barboşi, unde sâmbătă au fost inundate mai multe grădini.

Probleme au apărut şi la vărsarea Prutului în Dunăre, unde nivelul apei a crescut, iar în digul de apărare au apărut infiltraţii, pompierii lucrând pentru întărirea digului cu saci de nisip.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici