Deca, despre subiectele ajunse pe internet: Putem vedea consecinţe disciplinare serioase

Ministrul Educaţiei Ligia Deca spune că persoanele care se vor dovedi vinovate de răspândirea în spaţiul public a subiectelor de examen vor suferi „consecinţe disciplinare serioase”.

2132 afișări
Imaginea articolului Deca, despre subiectele ajunse pe internet: Putem vedea consecinţe disciplinare serioase

Deca, despre subiectele ajunse pe internet: Putem vedea consecinţe disciplinare serioase

Întrebată marţi despre ce măsuri s-au luat după ce, la Bacalaureat, subiectele „s-au scurs în timp real pe internet”, ministrul Educaţiei Ligia Deca a spus: „În cazul de ieri într-adevăr ISJ Caraş-Severin a înaintat încă din cursul zilei de ieri Comisiei naţionale de Bacalaureat solictarea de schimbare a Comisiei de examen de la Liceul Teoretic Decebal din Caransebeş. Practic, Comisia a fost schimbată. În paralel continuăm demersurile de cercetare ca să vedem cine a fost implicat şi care sunt consecinţele. Şi în celelalte cazuri, măsurile au fost similare, înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară, pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele”.

Potrivit ministrului, subiectele au fost făcute publice când elevii se aflau deja în sală, „deci nu putem spune că au influenţat în vreun fel corectitudinea examenului”.

„Vom lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri de la regulament să nu se mai întâmple şi cred că faptul că au fost atât de simplu identificate şi atât de repede s-a procedat cu măsurile luate ar trebui să descurajeze pe viitor astfel de practici. Cred că putem vedea consecinţe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greşeli”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici