Deces în Chile. Doña Lucia, văduva generalului Pinochet, a murit la vârsta de 99 de ani

Vestea morţii a fost confirmată pe Twitter de nepoata ei, Karina Pinochet: „Lasă o amprentă imensă în inimile noastre. Şi-a dedicat viaţa slujirii chilenilor şi istoriei”.

305 afișări
Imaginea articolului Deces în Chile. Doña Lucia, văduva generalului Pinochet, a murit la vârsta de 99 de ani

Deces în Chile. Doña Lucia, văduva generalului Pinochet, a murit la vârsta de 99 de ani

Lucia Hiriart, văduva generalului chilian Augusto Pinochet, autorul loviturii de stat din Chile din 1973 împotriva preşedintelui de atunci - Salvador Allende, a murit astăzi la Santiago de Chile, la vârsta de 99 de ani. Considerată o „femeie de fier” care a avut o mare putere din umbră în anii dictaturii (1973-1990), Hiriart era bolnavă de ceva vreme şi, potrivit Chilevision TV, în ultimele luni fusese internată de mai multe ori pentru probleme respiratorii.

De la moartea soţului ei, la 10 martie 2006, Doña Lucia - aşa cum îi plăcea să fie numită - alesese să trăiască retras. Ultima sa apariţie publică a fost în aprilie 2020, după moartea lui Sergio Onofre Jarpa, fost ministru de interne al dictaturii.

Într-o biografie neautorizată publicată în 2013 sub titlul „Doña Lucía”, jurnalista Alejandra Matus a numit-o „strateg politic a puterii în umbră”, cu atât mai mult după ce Pinochet însuşi a recunoscut că ea este una dintre persoanele care i-a influenţat decizia de a conduce lovitura de stat împotriva preşedintelui Salvador Allende.

Lucia şi Pinochet, care s-au căsătorit în 1943, au avut cinci copii: Lucia, Augusto, Verónica, Marco Antonio şi Jacqueline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici