Decizia Curţii de Apel din Hong Kong: cuplurile de acelaşi sex au drepturi de moştenire

Decizia a apărut după ce autorităţile au refuzat să recunoască dreptul în câteva situaţii, potrivit Reuters.

62 afișări
Imaginea articolului Decizia Curţii de Apel din Hong Kong: cuplurile de acelaşi sex au drepturi de moştenire

Decizia Curţii de Apel din Hong Kong: cuplurile de acelaşi sex au drepturi de moştenire

Instanţa din Hong Kong a respins marţi cererea guvernului de a refuza drepturile de moştenire ale cuplurilor căsătorite de acelaşi sex.

Hotărârea Curţii de Apel din Hong Kong este o victorie juridică pentru militanţii pentru drepturile LGBT. Activiştii spun că decizia ar putea determina alte instanţe din Asia, precum Singapore şi Japonia.

Legea din Hong Kong nu permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, aşa că unele cupluri se căsătoresc în locuri din străinătate unde este legal.

Hotărârea de marţi a venit ca răspuns la un recurs al guvernului oraşului împotriva unei decizii judecătoreşti din 2020 conform căreia cuplurile căsătorite de acelaşi sex ar trebui să beneficieze de drepturi egale.

În septembrie, instanţa supremă din Hong Kong a decis împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex, dar a dat guvernului doi ani pentru a forma un cadru legal pentru recunoaşterea uniunilor dintre cuplurile de acelaşi sex.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel din Hong Kong a respins şi o cerere guvernamentală de a refuza cuplurilor căsătorite de acelaşi sex dreptul de a închiria şi de a deţine locuinţe publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici