Decizia luată în cazul învăţătoarei din Bistriţa, acuzată că loveşte şi terorizează 16 elevi

Învăţătoarea din Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, acuzată că a agresat fizic şi verbal 16 elevi, unul ajungând la spital, a fost mutată într-o altă localitate până la finalizarea anchetelor, transmite corespondentul Mediafax.

663 afișări
Imaginea articolului Decizia luată în cazul învăţătoarei din Bistriţa, acuzată că loveşte şi terorizează 16 elevi

Decizia luată în cazul învăţătoarei din Bistriţa, acuzată că loveşte şi terorizează 16 elevi

Învăţătoarea din Piatra Fântânele a fost mutată pe perioada desfăşurării anchetelor, fiind înlocuită şi din funcţia de coordonator al Şcolii Generale din Piatra Fântânele.

Deşi plângerile împotriva învăţătoarei au fost depuse de părinţi de mai bine de două săptămâni, iar de o lună cei 16 elevi nu mai merg la şcoală, Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud nu a reuşit să ajungă la o concluzie clară în ceea ce priveşte situaţia învăţătoarei de la Piatra Fântânele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, Monica Boboly, a declarat pentru Mediafax că va fi mutată, începând de luni, la o altă şcoală, pe perioada desfăşurării anchetelor.

”Sunt mai multe anchete în curs. Şi cei de la Protecţia Copilului s-au autosesizat şi au declanşat o anchetă în acest caz. Deocamdată s-a stabilit ca pe perioada desfăşurării anchetelor învăţătoarea să îşi desfăşoare activitatea într-o altă şcoală, la Mureşenii Bârgăului. Este vorba de o rocadă, care are loc pe perioada în care au loc aceste anchete. Noi ne dorim ca lucrurile să intre cât mai repede în normal şi ca elevii din Piatra Fântânele să revină la şcoală”, a spus Monica Buboly.

În acest caz şi Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud face cercetări pentru purtarea abuzivă a cadrului didactic, poliţiştii susţinând că au reuşit să medieze conflicutul apărut.

“Ştiu de la Inspectoratul Şcolar că a fost schimbat coordonatorul acelei şcoli. S-a luat legătura cu părinţii, lucrurile s-au mai calmat. Atâta timp cât există plângere depusă pentru săvârşirea unei infracţiuni, cadrul didactic va fi audiat, se vor face cercetări sub îndrumarea procurorului de pe lângă Parchetul Bistriţa”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, comisarul Paul Iacobescu, şeful Serviciului de Ordine Publică.

Anchetele la şcoala din Piatra Fântânele, din judeţul Bistriţa-Năsăud, au început după ce o învăţătoare a fost acuzată că a agresat fizic şi verbal 16 elevi, unul ajungând la spital. Şaisprezece elevi refuză de o lună să mai meargă la cursuri, spunând că au fost agresaţi de învăţătoare. Copiii şi părinţii s-au plâns că dascălul îi loveşte de bancă, îi jigneşte şi vorbeşte foarte urât cu ei.

Părinţii declarau că situaţia a început anul acesta, după ce învăţătoarea a fost desemnată coordonatoarea instituţiei de învăţământ din Piatra Fântânele, vizaţi fiind doar copiii care locuiesc în timpul săptămânii la Mănăstirea din Piatra Fântânele.

Întrucât micuţii aveau de parcurs pe jos distanţe cuprinse între 8 - 16 kilometri până la şcoală, într-o zonă de munte, fără drumuri de acces, părinţii şi conducerea Mănăstirii din Piatra Fântânele au ajuns la o înţelegere ca, pe perioada cursurilor, de luni şi până vineri, copiii să fie găzduiţi într-o casă a mănăstirii, iar măicuţele care slujesc aici să se ocupe de ei. Timp de trei ani, elevii de la Mănăstirea din Piatra Fântânele nu a avut nicio problemă la şcoală, procentul de promovabilitate la cursuri a ajuns la sută la sută, iar notele micuţilor au crescut semnificativ.

Părinţii au cerut şi sprijinul procurorilor, depunând o sesizare penală pe numele învăţătoarei, după ce un elev din clasa a IV-a a ajuns la spital, cu un atac de panică care i-a agravat bolile de care suferea în urma unui incident cu învăţătoarea de la clasă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici