- Home
- Social
- (08.04.2014, 06:15)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DECIZIA Tribunalului Bucureşti: Dumitru Dragomir va fi cercetat ÎN LIBERTATE. Corbu şi Arhire, arestaţi preventiv
Dumitru Dragomir va fi cercetat în libertate, în timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, a decis, marţi dimineaţă, Tribunalul Bucureşti (TB), în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri.
Urmărește
3977 afișări
Dumitru Dragomir (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Dragomir, Corbu şi Arhire au fost aduşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă în jurul orei 00.15, fiind audiaţi timp de peste cinci ore.
La ieşirea din tribunal, Dragomir a declarat: "Am avut încredere în justiţia din România şi uite că s-a făcut dreptate. I am very strong (Sunt foarte puternic, n.r.)".
Decizia TB nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
Luni au fost reţinuţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cât câștigă un Moș Crăciun? Venitul variază în funcție de experiență și tipul de evenimente la care participă
-
Marian Vanghelie, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie
-
Cum se va încheia războiul Rusiei în Ucraina?
-
Reacţii după anunţarea grupei de calificare la Campionatul Mondial. Mircea Lucescu: O grupă echilibrată
Citeşte şi:
Parchet: Dragomir a plătit 12 milioane lei pentru servicii fictive firmei administrate de Corbu şi Arhire
Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, în scopul însuşirii sumei, potrivit procurorilor bucureşteni.
Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat, în scopul însuşirii sumei anterior menţionate, arată procurorii.
Citeşte şi:
Omul de afaceri Mihai Corbu, reţinut în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciuri
Pentru realizarea acestui scop, Dumitru Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.
În baza contractului de intermediere, fostul preşedinte al LPF a obţinut aprobarea plăţii, de către Adunarea Generală a Acţionrilor (AGA), a unui comision de 5 la sută din preţ către societatea administrată de inculpatul Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.
Totodată, în fiecare întrunire a AGA din această perioadă, Dragomir, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinându-i să-şi dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între LPF şi societatea administrată de Corbu şi Arhire, deşi contractul între LPF şi SC R. SRL s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.
Deşi cunoştea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect şi din punct de vedere juridic, Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranşe comisionul către societatea administrată de Corbu şi Arhire, mai arată procurorii.
Din societatea administrată de Corbu şi Arhire, suma de bani a fost transferată în cele din urmă, în baza unor relaţii comerciale fictive, în conturile unor societăţi fantomă, iar din conturile acestora sumele de bani au fost scoase în numerar şi returnate inculpaţilor, potrivit Parchetului TB.
Citeşte şi:
Dumitru Dragomir A FOST REŢINUT, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I - FOTO
Avocatul lui Dumitru Dragomir, Alina Gingirov, a declarat luni, după reţinerea clientului său în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I, că acesta e acuzat de spălare de bani, delapidare şi evaziune, iar procurorii nu au ţinut cont de probele pe care le-a adus.
Înainte să fie dus la audieri, Dragomir a scris pe blogul său că în acest dosar ar fi vorba despre un comision de 2,25 milioane de euro acordat firmei omului de afaceri Mihai Corbu. "L-am văzut pe Corbu de două ori, iar o dată ne-am certat", a adăugat fostul şef al LPF.
În iunie 2011, Dumitru Dragomir a declarat că oferirea unui comision de 5 la sută firmei care a intermediat contractul pentru drepturile TV este perfect legal, acesta fiind aprobat de către Adunarea Generală a LPF.
Tot atunci, juristul LPF, Cătălin Ciubotă, spunea că cedarea drepturilor TV se face în conformitate cu legislaţia românească şi europeană. "Au fost litigii, prin care trei cluburi, Steaua, Dinamo şi Rapid au încercat să susţină că drepturile TV ar aparţine cluburilor. Există hotărâri definitive şi irevocabile care atestă ceea ce scrie şi în Statut, drepturile TV aparţin LPF. Legea Sportului prevede acelaşi lucru, ca gestiunea drepturilor TV să fie colectivă, cum e şi la nivelul UEFA. E normal să fie aşa, pentru că gestiunea individuală a drepturilor TV s-a dovedit a fi falimentară, în cazul în care nu eşti un club mare. De aceea în toată Europa, gestiunea se face colectiv. Această societate care a intermediat cedarea drepturilor, Capital Properties, şi-a făcut treaba foarte bine. Piaţa media, plus presiunea care a venit de la cluburi, a creat un anumit blocaj. Apariţia acestui intermediar a dus la deblocarea aspectelor juridice, dar şi economice", a susţinut Ciubotă.
Citeşte şi:
Omul de afaceri Radu Arhire, reţinut în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciuri
Citeşte şi:
Parchet: Dragomir a plătit 12 milioane lei pentru servicii fictive firmei administrate de Corbu şi Arhire
Citește pe alephnews.ro: Francois Bayrou a fost numit noul prim-ministru al Franței
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Rutte dorește o revenire a țărilor NATO la nivelul cheltuielilor militare din Războiul Rece: „Nu suntem pregătiți pentru ce ne așteaptă”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
Cât a plătit magicianul Robert Tudor pentru o ciorbă, în restaurantul lui Dani Oțil din București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe