Declară război drogurilor intrate în penitenciare prin corespondenţă

Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondenţă, afirmă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, precizând că deţinuţii nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanţe psihoactive.

174 afișări
Imaginea articolului Declară război drogurilor intrate în penitenciare prin corespondenţă

Declară război drogurilor intrate în penitenciare prin corespondenţă

„În şedinţa de guvern de astăzi (joi - n.r.), am adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor. În penitenciarele din Romania sunt 24.000 de deţinuţi! 👉 Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondenţă. Deţinuţii nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanţe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea precizează că se introduce drug-testul, fiindcă, până acum, prin lege, poliţiştii de penitenciare puteau folosi doar etilotestul.

„În spitalele penitenciare nu vor mai sta în acelaşi salon minorii cu majorii. Cazurile în care un minor de 16 ani este internat alături de un bărbat de 45 de ani vor dispărea. Cererile deţinuţilor vor putea fi depuse şi online. Şi nu doar atât! Vor putea primi vizite online, să primească transfer bancar şi să comande pe net diverse, prin sistemul penitenciar. Pentru deţinuţii cu copii, se vor amenaja spaţii speciale, unde îşi vor putea vedea copiii în condiţii optime”„, încheie Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici