Declaraţie de război împotriva risipei: Promoţiile din supermarketuri şi sistemul all-inclusive ar putea fi interzise în UE

Comisia Europeana (CE) se gândeşte să interzică sistemul all-inclusive din hoteluri, din cauza faptului că acesta implică aruncarea unei cantităţi prea mari de mâncare, ceea ce contravine intenţiei Uniunii Europene de a limita cât mai mult irosirea alimentelor. Informaţia apare în ziarul bulgar Monitor, care citează surse din guvernul de la Sofia.

1218 afișări
Imaginea articolului Declaraţie de război împotriva risipei: Promoţiile din supermarketuri şi sistemul all-inclusive ar putea fi interzise în UE

Declaraţie de război împotriva risipei: Promoţiile din supermarketuri şi sistemul all-inclusive ar putea fi interzise în UE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit aceleiaşi surse, Comisia se vrea să interzică şi promoţiile din supermarketuri, care permit achiziţionarea mai multor produse la un preţ mic, pentru că în final se ajunge ca ceea ce se cumpară în plus sa fie aruncat, au mai spus sursele citate.

Datele CE arata ca pâinea aruncată într-o zi în Viena ar putea hrăni 200.000 de africani săraci.

Până în 2013, fiecare membru UE trebuie sa vină cu un plan prin care să limiteze pierderile în ceea ce priveşte alimentele.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici