Deficit de 6.000-7.000 de locuri în grădiniţele Capitalei

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Mihaela Florescu, a anunţat, marţi, că, pentru anul şcolar 2009-2010, există un deficit atât de 6.000-7.000 de locuri în grădiniţe, în special în Militari, Drumul Taberei, Berceni, Iancului, Obor, Dorobanţi, Panduri, cât şi de o mie de educatoare.

230 afișări
Imaginea articolului Deficit de 6.000-7.000 de locuri în grădiniţele Capitalei

Deficit de 6.000-7.000 de locuri în grădiniţele Capitalei (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"În ultimii ani s-au făcut progrese simţitoare şi eforturi remarcabile din partea administraţiilor locale pentru creşterea numărului de locuri. Cu toate acestea nu stăm încă pe roze, existând un deficit de 6.000-7.000 de locuri. Cu toate acestea, toate cererile din partea părinţilor pentru înscrierea în grădiniţe vor fi acceptate. Avem alternativa învăţământului privat şi, de asemenea, promisiunea autorităţilor locale pentru finalizarea a aproape 2.000 de locuri prin construcţii noi, extinderi s-ar putea încheia în anul şcolar 2009-2010", a declarat Mihaela Florescu.

Aceasta a precizat că, în Capitală, cele mai mari probleme privind cuprinderea copiilor în grădiniţe sunt în: Militari, Drumul Taberei (sector 6), Apărătorii Patriei-Berceni, Tineretului (sector 4), Obor, Iancului (sector 2), Dorobanţi, Floreasca (sector 1), Panduri, 13 Septembrie (sector 5).

Florescu a mai precizat că există şi un deficit de o mie de educatoare, însă a adăugat că problema ar putea fi rezolvată pentru că a început mişcarea de personal.

Potrivit inspectorului general şcolar, numărul de locuri noi în grădiniţe a crescut, din 2006 până în 2009, cu peste 7.000, iar înscrierea se face respectând aceleaşi criterii, respectiv zona de domiciliu, locul de muncă al părinţilor şi existenţa în unitate a unor fraţi mai mari.

Înscrierile au loc în perioada 15 mai-1 iunie, iar fiecare unitate de învăţământ are obligaţia să afişeze zilnic numărul copiilor înscrişi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici