Definitivat 2021. Peste 8.800 de candidaţi participă la proba scrisă a examenului. Când vor fi afişate primele rezultate

  • 8.839 de candidaţi vor participa miercuri la proba scrisă a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ.
  • Aceştia vor susţine proba de 98 de discipline.
  • Primele rezultate vor fi afişate în 21 iulie, în centrele de examen şi pe site- ul definitivat.edu.ro.
1102 afișări
Imaginea articolului Definitivat 2021. Peste 8.800 de candidaţi participă la proba scrisă a examenului. Când vor fi afişate primele rezultate

Peste 8.800 de candidaţi participă la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, proba scrisă va avea loc miercuri, începând cu ora 9.00, în 42 de centre de examen. Proba se va desfăşura la 98 de discipline. Au fost admişi la proba scrisă şi sunt aşteptaţi să participe cei 8.839 de candidaţi, dintr-un total de 9.370 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar.

Aceştia au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective), potrivit ministerului.

Candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 7.30 şi cel mai târziu la ora 8.00, în baza unui document de identitate valabil. Ministerul precizează că vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naţionale, referitoare la normele de prevenire şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Definitivat 2021. Desfăşurare examen 

Candidaţii vor avea la dispoziţie 4 ore pentru redactarea lucrărilor, după primirea subiectelor, timp ce poate fi depăşit numai în cazul candidaţilor cu cerinţe speciale cărora, ca urmare a solicitării şi pentru asigurarea egalităţii de şanse, li s-a aprobat acest lucru.

„Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidaţi înscrişi sunt: învăţământ preşcolar în limba română (3.006), învăţământ primar în limba română (1378), educaţie fizică şi sport (977), psihopedagogie specială (423), limba şi literatura engleză (376), respectiv limba si literatura română (346)”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Definitivat 2021. Afişarea rezultatelor

Primele rezultate vor fi afişate în 21 iulie, în centrele de examen şi pe site- ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen în 21 şi 22 iulie, iar rezultatele finale se afişează în data de 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puţin 8.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici