Delfin găsit mort pe plaja din Costineşti

Un delfin a fost găsit mort, duminică seară, pe plaja din staţiunea Costineşti, fiind adus de valuri la mal după ce, cel mai probabil, fusese prins în plasele pescăreşti.

565 afișări
Imaginea articolului Delfin găsit mort pe plaja din Costineşti

Delfin găsit mort pe plaja din Costineşti (Imagine: www.protv.ro)

Potrivit directorului coordonator al Oceanic Club Constanţa, biologul Răzvan Popescu Mirceni, mamiferul, de peste un metru şi jumătate lungime, este o femelă din specia Delphinus Delphis.

Pe corpul delfinului au fost găsite mai multe răni, cel mai probabil provenite de la plasele pescarilor.

Delfinul, în căutare de hrană, s-a apropiat prea mult de ţărm şi a căzut în plasele puse de pescari, unde a murit asfixiat.

Cadavrul delfinului a fost ridicat de către reprezentanţi ai Oceanic Club şi Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi a fost transportat la sediul DSVSA, urmand ca luni, după autopsie, să fie stabilită cu exactitate cauza morţii.

Delfinul descoperit duminică este cel de-al patrulea găsit mort pe plajele de pe litoral în acest sezon estival şi cel de-al zecelea de la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici