Delta Dunării urmează să scape de peste 100 de epave

Peste 100 de nave abandonate din Delta Dunării, majoritatea aflate pe braţul Sfântu Gheorghe, vor fi ridicate şi transportate la combinate siderurgice din ţară, într-un program de curăţare a Deltei de epave.

419 afișări
Imaginea articolului Delta Dunării urmează să scape de peste 100 de epave

Delta Dunării urmează să scape de peste 100 de epave (Imagine: Mediafax foto)

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Paul Cononov, a declarat că 90 la sută din costurile operaţiunii, care se ridică la maximum două milioane de euro, vor fi suportate de foştii proprietari, respectiv armatori sau societăţi comerciale, iar 10 la sută de statul român, deoarece pentru unele dintre nave nu au putut fi găsiţi proprietarii.

Potrivit lui Cononov, programul de curăţare a Deltei Dunării de epave este în curs de desfăşurare.

Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a mai început un program de ridicare a epavele navelor eşuate pe Dunăre şi în Deltă în 2003, încheiat un an mai târziu.

De asemenea, în noiembrie 2004 au început operaţiunile de scoatere a epavei navei ucrainene "Rostock", care avea la bord 5.000 de tone de oţel, eşuată la mila 31 a canalului Sulina în luna septembrie 1991, blocând circulaţia pe canal. Acţiunea de scoatere a epavei, coordonată de o firmă din Olanda care a câştigat licitaţia organizată pentru aducerea la suprafaţă a vasului, s-a încheiat la finalul lui 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici