Deputat USR PLUS: Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii

Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii, afirmă deputatul USR PLUS Iulian Bulai, despre prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care este acuzat, în prezent, de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria, că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

577 afișări
Imaginea articolului Deputat USR PLUS: Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii

Deputat USR PLUS: Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii

„Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii. Mulţi ani înainte şi după ce am plecat din ţară, eram marcat de povestea/mitul/ întâmplarea conaţionalilor de după 1989 de a ataca lebedele din Viena. Nimeni nu ar trebuie să fie atât de sărac încât să-şi dorească să mănânce păsările din parcuri sau atât de bogat încât să poată cumpăra un întreg sistem pentru a împuşca cel mai valoros urs dintr-o ţară. Ce e mai barbar, să fii sărac şi să mănânci lebedele din Viena că ţi-e foame sau să fii prinţ şi să împuşti exemplare unice de urşi ca să-ţi pui trofeul în sufrageria ta?”, scrie pe Facebook Iulian Bulai.

Deputatul USR PLUS apreciază că este „un act de barbarie pură ceea ce a făcut acel prinţ în România”.

„Ar trebui trimis în faţa instanţei, odată ce (rapid) organele competente fac public rezultatul investigaţiilor. George Gârbacea, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, a trimis deja corpul de control să ancheteze. Sunt convins că vor exista repede concluzii. Şi prinţii pot fi extrădaţi, şi prinţii trebuie anchetaţi şi supuşi forţei legii. O democraţie care nu e sat fără câini nu alege după titlurile nobiliare şi conturile din bancă”, conchide Bulai.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de prinţul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul.

Ecologiştii au acuzaţii grave şi cer ajutorul Poliţiei şi al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici