Deputaţii au adoptat o iniţiativă a lui Adrian Năstase privind pensionarii agricultori

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, pe articole, o propunere legislativă care prevede ca viitorii pensionari agricultori să plătească o contribuţie foarte redusă, în mutualitate cu statul, iniţiativa fiind susţinută în plen de deputatul PSD Adrian Năstase.

8 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au adoptat o iniţiativă a lui Adrian Năstase privind pensionarii agricultori

Deputaţii au adoptat o iniţiativă a lui Adrian Năstase privind pensionarii agricultori (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase, care este iniţiatorul acestui proiect, a explicat că mutualitatea se referă la faptul că agricultorul participă cu o treime din contribuţia lunară, iar bugetul de stat cu două treimi.

"Agricultorul pune un leu, în timp ce statul va pune doi lei şi se construieşte un sistem autentic de pensii", a explicat Adrian Năstase.

El a mai spus că acest proiect este pentru viitor, în acord cu Comisia Europeană şi are avizul favorabil al Guvernului.

"Acest proiect este absolut necesar pentru un mecanism autentic de pensii pentru un milion de pensionari din zonele rurale", a adăugat deputatul PSD.

Propunerea legislativă, care a fost respinsă de Senat, a primit acceptul deputaţilor din Comisia de muncă.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a afirmat că acest proiect este unul modern, important şi că a lucrat personal la el.

"Este o lege utilă pentru persoanele care nu sunt asigurate în acest moment şi Guvernul îl susţine", a precizat ministrul Muncii.

Camera Deputaţilor, care este for decizional, va da miercuri votul final la această propunere legislativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici