Deputaţii din Comisia de muncă avizează propunerea ca părinţii să aibă zi liberă la începerea şcolii

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, urmând ca această zi să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

473 afișări
Imaginea articolului Deputaţii din Comisia de muncă avizează propunerea ca părinţii să aibă zi liberă la începerea şcolii

Deputaţii din Comisia de muncă avizează propunerea ca părinţii să aibă zi liberă la începerea şcolii

Senatorul PSD Constantin Popa a susţinut la comisie acest proiect de lege, arătând că începutul anului şcolar coincide cu o zi lucrătoare, ceea ce face dificilă prezenţa părinţilor, aceştia fiind nevoiţi să se învoiască sau să-şi ia concediu pentru a-şi însoţi copiii la şcoală.

În urma dezbaterilor din comisie, proiectul a fost adoptat, fiind susţinut şi de către Guvern şi adoptat anterior şi de Senat.

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici