Video Descinderi în România, Austria, Germania şi Spania, pentru prinderea unor traficanţi de migranţi

Poliţiştii români au făcut, luni dimineaţă, descinderi în Capitală şi în trei judeţe din ţară, în paralel având loc percheziţii în Austria şi Germania, într-un caz de capturare a unor traficanţi de migranţi turci, care primeau câte 2.000-4.000 de euro pentru fiecare emigrant.

144 afișări

În acest caz, nouă persoane sunt audiate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ancheta în acest caz s-a derulat pe tot parcursul anului, la ea participând ofiţerii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), în cooperare cu specialişti din cadrul BKA Viena şi BKA Munchen, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.

Anchetatorii au vizat membrii unei importante filiere de crimă organizată, specializată în traficul cu migranţi turci de origine kurdă.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că migranţii erau racolaţi de membrii grupării din Istanbul. Aceştia primeau vize turistice de 20 de zile pentru România, iar din ţară erau preluaţi de traficanţi.

Liderul reţelei era cetăţeanul turc M.D., stabilit în Spania.

Din Bucureşti, unde migranţii se cazau la diverse pensiuni din zonele periferice, erau preluaţi, de regulă, cu ajutorul unor autoutilitare sau taxi-uri şi transportaţi până în localităţi din judeţul Hunedoara, unde începea organizarea propriu-zisă a deplasării lor ilegale până în Austria, Italia sau Germania.

Traficanţii români predau migranţii unor călăuze din judeţele Timiş sau Arad, care îi ajutau să treacă ilegal frontiera, pe jos, prin zona verde sau în TIR-uri.

În intervalul septembrie-noiembrie, membrii grupării s-au implicat în cel puţin opt "operaţiuni" de organizare a trecerii ilegale a frontierei, preţul achitat de fiecare migrant pentru a ajunge ilegal la destinaţie ajungând la 2.000-4.000 de euro.

Până în prezent, în colaborare cu poliţiştii de frontieră, au fost identificate 50 de persoane traficate.

Astfel, luni dimineaţă, au fost făcute descinderi simultane pentru a localiza migranţii ilegali şi pentru a prinde membrii frupării.

În România, descinderile au avut loc în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi în Bucureşti. De asemenea, au fost făcute cinci percheziţii în Germania şi patru în Austria. Totodată, vineri, au fost făcute trei descinderi în Spania, în urma cărora a fost arestat, în baza unui mandat european emis de autorităţile austriece, liderul grupării, M.D..

Poliţiştii români au pus în executare zece mandate de aducere, suspecţii urmând să fie audiaţi, în cursul zilei de luni, la sediul DIICOT-Structura Centrală.

Ei sunt cercetaţi pentru constituire şi aderare la un grup criminal organizat şi trafic de migranţi.

La acţiunile autorităţilor române şi străine au participat şi ofiţerii Direcţiei de Supravegheri Operative şi Investigaţii şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi poliţişti de frontieră şi ofiţeri SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici