Descinderi la sediul Petromin din Portul Constanţa, fiind ridicate documente

Mai multe descinderi au loc, miercuri după-amiază, la sediul companiei de transport maritim CNM Petromin (CNMP) din Portul Constanţa, unde au fost sigilate mai multe birouri şi ridicate documente, acţiunea fiind coordonată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, afirmă surse judiciare.

158 afișări
Imaginea articolului Descinderi la sediul Petromin din Portul Constanţa, fiind ridicate documente

Descinderi la sediul Petromin din Portul Constanţa, fiind ridicate documente (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit surselor judiciare citate, anchetatorii au sigilat mai multe birouri şi au ridicat documente de la sediul Petromin, iar până la ora transmiterii acestei ştiri nu există persoane reţinute.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) deţine, potrivit celor mai recente date, 70,01% din acţiunile companiei Petromin, iar SIF Transilvania are o cotă de 23,83%.

În 23 mai, la Constanţa au avut loc mai multe percheziţii în urma cărora au fost arestate 28 de persoane acuzate de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa.

Între persoanele arestate se numără fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu şi fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu. De asemenea, instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El Haj Ahmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.

În acest dosar, senatorului Mircea Marius Banias, cercetat şi el în cauză, i-a fost impusă interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Patru zile mai târziu, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) au declanşat un control la terminalul Containere al Portului Constanţa, vizând combaterea evaziunii fiscale, iar verificările vor continua încă cel puţin trei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici