Descinderi la traficanţi de droguri din Caraş-Severin care vindeau stupefiante inclusiv minorilor

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Caraş-Severin au făcut percheziţii la mai multe locuinţe. Mai mulţi indivizi sunt suspectaţi că amestecau droguri şi vindeau substanţele unor tineri, inclusiv minori.

4737 afișări
Imaginea articolului Descinderi la traficanţi de droguri din Caraş-Severin care vindeau stupefiante inclusiv minorilor

Descinderi la traficanţi de droguri din Caraş-Severin care vindeau stupefiante inclusiv minorilor

Poliţiştii din Caraş-Severin şi procurorii DIICOT Caraş-Severin au făcut, miercuri, 14 percheziţii domiciliare în judeţele Caraş – Severin şi Timiş, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a efecte psihoactive.

18 persoane vor fi audiate.

În perioada 2021 – 2023, în Reşiţa şi Caransebeş, au acţionat 3 grupări infracţionale, care ar fi colaborat între ele, în desfăşurarea activităţii infracţionale, informează IGPR.

Iniţial, membrii grupărilor ar fi distribuit substanţe psihoactive tinerilor din zonă, contra unor sume de 50 lei pentru 0,2 grame, în medie, ceea ce ar fi dus rapid la creşterea substanţială a veniturilor celor bănuiţi.

În timp, aceştia şi-ar fi creat o vastă reţea de clienţi, extinzându-şi activitatea infracţională în sfera drogurilor de mare risc, şi, în repetate rânduri, ar fi amestecat substanţe psihoactive cu alte substanţe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului, aceste substanţe provocând în mod rapid o stare de dependenţă.

Drogurile ar fi fost livrare către tineri, inclusiv minori, în urma consumului unii dintre ei ajungând în unităţile medicale, pentru a li acorda îngrijire de specialitate.

Profitând de dependenţa de substanţe a consumatorilor, membrii grupărilor i-ar fi instigat pe aceştia, direct sau implicit, pentru asigurarea dozei zilnice, la comiterea de infracţiuni, iar bunurile provenite din infracţiuni ar fi fost primite de membrii grupărilor, în vederea valorificării.

Substanţele ar fi fost procurate de cei bănuiţi de la diferiţi furnizori, din judeţul Timiş, şi distribuite en-detail către tineri care ar fi devenit ulterior, la rândul lor, furnizori pentru alţi tineri din mediul relaţional, ciclul aprovizionare-transport-distribuire efectuându-se aproape zilnic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici