Despre secte, în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!"

Sectele sau lumea subterană a celor care se joacă cu mintea oamenilor în numele divinităţii constituie subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de la ora 18.00, la Pro TV, informează televiziunea.

238 afișări
Imaginea articolului Despre secte, în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!"

Despre secte, în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!"

Criza nu a lovit doar în conturile românilor, ci şi în capacitatea lor de a distinge între cei care întind o mână sinceră de ajutor şi cei care întind tot mâna, dar spre buzunarele şi-aşa sărăcite. Duminică, într-o anchetă marca "România, te iubesc!", realizată de Toni Dohotariu, telespectatorii Pro TV vor putea vedea cum unii români se aruncă în braţele unor secte care le promit orice, inclusiv că vor scăpa de sărăcie sau de boli incurabile.

În România, sunt recunoscute oficial 18 culte şi există doar 15 asociaţii religioase înregistrate oficial.

"Pe lângă ele, în secret sau la lumina zilei, prosperă zeci de secte care funcţionează sub paravanul fundaţiilor care pretind că oferă ajutor spiritual", a declarat corespondentul special Toni Dohotariu. "De pildă, Biserica Universală ţine slujbe de vindecare pentru boli incurabile sau promite că redresează firmele afectate de criză. Sâmbăta se ţin slujbe pentru rezolvarea lucrurilor imposibile. Asta mi s-a părut incredibil! Carevasăzică, luni promit că rezolvă orice fel de cancer, marţi că te scapă de sărăcie, miercuri - depresia, joi - farmecele, iar sâmbăta - lucrurile imposibile", a mai dezvăluit Toni.

"Înarmată" cu camera ascunsă la tot felul de întruniri, Toni e decisă să arate, în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", cum reuşesc aşa-zişii preoţi să-i facă pe oameni să creadă în iluzii, cum îi manipulează şi cum îi momesc, pur şi simplu, cu promisiunea unor minuni. "Evident că minunile se întâmplă contra cost", dezvăluie Toni. "Dacă vrei să se împlinească, trebuie să dai a zecea parte din salariu sau din pensie", a mai continuat corespondentul, care va mai aduce în faţa telespectatorilor şi câteva interviuri uluitoare cu câteva femei care spun că sunt posedate de diavol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici