Deţinut din Penitenciarul Giurgiu, mort după o încăierare spontană cu un coleg de celulă

Un deţinut din Penitenciarul Giurgiu a murit, în prima zi de Crăciun, după ce a avut o încăierare cu un coleg de celulă, ambii închişi în regim de maximă siguranţă. Bărbatul a murit în baie, în urma unei lovituri, iar agresorul se află la spital, urmând a fi efectuate cercetări cerute de ANP.

2877 afișări
Imaginea articolului Deţinut din Penitenciarul Giurgiu, mort după o încăierare spontană cu un coleg de celulă

Deţinut din Penitenciarul Giurgiu, mort după o încăierare spontană cu un coleg de celulă

Miercuri, în jurul orelor 05.30, la nivelul Penitenciarului Giurgiu, doi deţinuţi închişi în regim de maximă siguranţă au avut o altercaţie spontană, iar unul a murit.

„Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, conflictul spontan şi decesul deţinutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unităţii a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deţinutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical”, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Poliţia Giurgiu, judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi familia persoanei decedate au fost informate. De asemenea, în penitenciar a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară faţă de deţinutul implicat.

„Totodată, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, mai arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici