Deţinut prins când încerca să introducă în Penitenciarul Focşani haşiş într-o Biblie

O persoană condamnată la trei ani de închisoare pentru furt, adusă, joi, din arestul IPJ Buzău pentru a-şi ispăşi pedeapsa, a vrut să introducă haşiş în Penitenciarul Focşani folosindu-se de o Biblie.

278 afișări
Imaginea articolului Deţinut prins când încerca să introducă în Penitenciarul Focşani haşiş într-o Biblie

Un deţinut a încercat să introducă în Penitenciarul Focşani haşiş într-o Biblie (Imagine: Shutterstock)

La controlul făcut la intrarea în unitate, gardienii au descoperit că deţinutul avea în cotorul unei Biblii 14 biluţe în care era o substanţă de culoare maronie, despre care anchetatorii au presupus că ar fi haşiş.

"În data de 2 februarie 2012, la Penitenciarul Focşani, în jurul orei 12.30, la punctul de primire al persoanelor private de libertate au fost descoperite obiecte interzise asupra unei persoane nou aduse de către organele de poliţie ale IPJ Buzău, condamnată la o pedeapsă de trei ani pentru furt. Astfel, în urma controlului specific şi antiterorist efectuat asupra bagajului persoanei respective au fost descoperite 14 biluţe de diferite dimensiuni, ce conţineau o substanţă necunoscută de culoare maronie. Acestea au fost ascunse în cotorul unei Biblii", a declarat inspectorul principal Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Angajaţii Penitenciarului i-au anunţat imediat pe poliţiştii de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism Vrancea pentru efectuarea investigaţiilor necesare identificării substanţei descoperite.

Conform legislaţiei în vigoare, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani sau cu amendă, a mai spus inspectorul principal Gură.

În anul 2011, cu ocazia controalelor specifice efectuate la intrarea în Penitenciarul Focşani gardienii au găsit asupra vizitatorilor 13 telefoane mobile, trei încărcătoare, trei carduri de memorie, nouă cartele SIM, un acumulator de telefon mobil şi 103 comprimate anabolizante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici