Deţinuţii Penitenciarului Vaslui se judecă între ei

Mai mult de jumătate dintre cei 800 de deţinuţi ai Penitenciarului Vaslui se judecă între ei în instanţă, acuzându-se de la furt până la abuz de încredere.

2 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii Penitenciarului Vaslui se judecă între ei

Mai mult de jumătate dintre deţinuţii Penitenciarului Vaslui se judecă între ei

În cele mai multe cazuri, cei aflaţi în detenţie sunt duşi în faţa magistraţilor de la Judecătoria sau Tribunalul Vaslui ca să-şi facă dreptate pentru acte de violenţă între ei, furturi banale, cum ar fi cel de haine, sau pentru neachitarea în termen a unor împrumuturi, în special de ţigări.

Oficialii Penitenciarului Vaslui consideră că aceste procese sunt "forţate" de deţinuţi doar pentru a mai ieşi din spatele gratiilor, chiar şi pentru câteva ore.

"Când se uită la aceleaşi feţe în fiecare zi, e normal ca ei să-şi dorească să mai vadă şi altceva, să iasă afară. Tocmai de aceea ei se dau în judecată unul pe celălalt, mai ales că legea le permite. Este dreptul lor", a declarat corespondentului MEDIAFAX Costel Poinescu, directorul Penitenciarului Vaslui.

În medie, aproximativ 35 de deţinuţi din penitenciarul vasluian părăsesc zilnic unitatea pentru a fi audiaţi în dosarele în care sunt citaţi, ceea ce înseamnă că, aproape o dată pe lună, fiecare din cei aflaţi în detenţie părăsesc penitenciarul. Din aceştia, 20 se judecă între ei, ceea ce reprezintă peste 50 la sută din totalul celor care părăsesc doar pentru câteva ore unitatea de detenţie vasluiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici