Deţinutul care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Deţinutul care a încercat să agreseze preşedintele unui complet de judecată, cu un ciob de sticlă, în timpul unei şedinţe la Judecătoria Aiud, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Alba, la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

530 afișări
Imaginea articolului Deţinutul care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Deţinutul care a atacat un judecător cu un ciob de sticlă, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că în cazul bărbatului care a încercat în luna mai 2016 să agreseze un judecător cu un ciob de sticlă, încadrarea juridică s-a schimbat din ”ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat”, în ”infracţiunea de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal”, pentru care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare.

”La pedeapsa de patru ani şi opt luni se adaugă pedeapsa de şase ani şi două luni de închisoare, aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Braşov, rămasă definitivă, inculpatul urmând să execute pedeapsa de zece ani şi zece luni închisoare cu executare”, a declarat Sorina Cristorian.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă.

În luna mai 2016, în timp ce câţiva deţinuţi erau conduşi afară după o şedinţă de judecată de la Judecătoria Aiud, Augustin Varga, unul dintre ei, l-a atacat pe preşedintele completului de judecată cu un ciob de sticlă, pe care l-a avut ascuns în palmă. Acesta avea termen de judecată într-o cauză penală, fiind închis la Peniteciarul Aiud, iar fapta a comis-o la finalul şedinţei, la ieşirea din sala de judecată, deşi era încătuşat şi flancat de doi mascaţi.

Magistratul a reuşit să se ferească de lovitură, iar deţinutul, văzând că a ratat ţinta, şi-a înfipt ciobul în gât. Acesta a fost imobilizat şi transportat la spital, însă leziunea pe care şi-a provocat-o nu a fost gravă, fiind adus în penitenciar după puţin timp.

Augustin Varga are 29 de ani şi este originar din Cetatea de Baltă, judeţul Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici