Deţinutul de la Penitenciarul din Timişoara care a evadat luni a fost prins

Deţinutul de la Penitenciarul din Timişoara care a evadat, luni, în timp ce lucra pe un şantier din localitatea Giarmata a fost prins, marţi seară, în Lugoj, în apropierea casei mamei sale.

105 afișări
Imaginea articolului Deţinutul de la Penitenciarul din Timişoara care a evadat luni a fost prins

Deţinutul de la Penitenciarul din Timişoara care a evadat luni a fost prins (Imagine: Cristi Cimpoes/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Emil Andrei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o echipă formată din poliţişti şi angajaţi ai Penitenciarului Timişoara l-a depistat, marţi seară, pe deţinutul care evadase în urmă cu o zi.

El a fost prins în Lugoj, în apropierea casei mamei sale.

Emil Andrei a adăugat că poliţiştii şi jandarmii Penitenciarului aveau informaţii că deţinutul care evadase a încercat să ajungă la mama sa, în Lugoj.

"Căutările au fost restrânse în special în zona Lugojului, după ce am primit informaţii că deţinutul a venit spre locuinţa mamei sale. În acea zonă l-am şi prins. Acum îi vom întocmi dosar penal pentru evadare şi riscă să primească încă cinci ani de închisoare", a spus Emil Andrei.

Potrivit sursei citate, deţinutul intenţiona să ajungă la mama sa, care suferise un infarct, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Deţinutul urmează să fie dus la Penitenciarul din Timişoara.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a evadat, luni, în timp ce lucra pe un şantier, alături de alţi deţinuţi, în localitatea Giarmata, din apropierea municipiului.

Directorul Penitenciarului Timişoara, Georgică Alexeev, declara că bărbatul era condamnat pentru viol, la zece ani de închisoare, şi urma ca anul viitor să fie audiat de comisia de eliberare, pentru a fi pus în libertate.

Până în prezent, bărbatul a făcut cinci ani de închisoare, timp în care nu a avut probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici