Deţinutul evadat din Penitenciarul Ploieşti, căutat în cinci judeţe

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au extins, miercuri, în patru judeţe, căutările pentru prinderea deţinutului evadat din Penitenciarul Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4 afișări
Imaginea articolului Deţinutul evadat din Penitenciarul Ploieşti, căutat în cinci judeţe

Deţinutul evadat din Penitenciarul Ploieşti, căutat în cinci judeţe

Potrivit subcomisarului Venera Nedelcu din cadrul IPJ Prahova, la acţiunile de căutare participă toţi lucrătorii din structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie, împreună cu zeci de jandarmi, căutările fiind extinse şi în judeţele învecinate cu Prahova: Buzău, Dâmbviţa, Ialomiţa şi Ilfov.

Sursa citată a precizat că prinderea deţinutului este probabil "doar o chestiune de timp", aşa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri de acest gen".

Constantin Ţompi, în vârstă 25 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru conducerea unui autovehicul fără permis, a evadat, marţi seara, de la Penitenciarul Ploieşti.

Directorul Penitenciarului Ploieşti, Eduard Stasie, a declarat că deţinutul executa pedeapsa în regim deschis, adică având posibilitatea să se plimbe prin curtea penitenciarului fără a sta închis într-o cameră, întrucât fapta pe care a comis-o nu este una foarte gravă.

Stasie a precizat că deţinutul a evadat, cel mai probabil, în jurul orei 16.30, întrucât la apelul făcut la ora 16.00 el a fost prezent, iar la cel de la 16.45 nu a fost de găsit. Întrebat care ar putea fi metoda prin care deţinutul a evadat, directorul penitenciarului Ploieşti a răspuns: "Cred că a escaladat gardul".

Deţinutul a fost dat în consemn la frontiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici