Deversări controlate pe râul Olt, din cauza debitului crescut

Mai multe acţiuni de deversare controlată au loc, luni, la baraje aflate pe cursul râului Olt, din cauză că debitul acestuia a crescut în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

694 afișări
Imaginea articolului Deversări controlate pe râul Olt, din cauza debitului crescut

Deversări controlate pe râul Olt, din cauza debitului crescut

"Ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultimele zile, s-a decis activarea sistemului de deversări controlate, astfel încât fiecare nivel din barajele pe Olt este acum controlat, adică este deversat surplusul de apă care nu poate fi uzinat. Capacitatea de uzinare pe fiecare centrală s-a dublat aproape, a crescut de la 180 de metri cubi pe secundă la peste 300 de metri cubi. Restul debitului surplus este venit de pe afluenţii Oltului, acesta fiind deversat", a declarat, luni, Ovidiu Pătari, directorul sucursalei Sibiu a Hidroelectrica.

Astfel, deversări controlate au loc la barajele pe Olt de la Voila, Coreiu, Viştea, Arpaş, Avrig, Cornetu şi Robeşti.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 12.00 se aşteaptă o creştere a debitului Oltului la barajul din Voila, ca urmare a ploilor căzute pe parcursul nopţii în Munţii Făgăraş, astfel că în această zonă vor avea loc deversări şi în următoarele ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici