Dezastru de mediu provocat de o navă „misterioasă”. Se credea că transporta nisip şi lemn, dar avea petrol

  • Alarmă de petrol pentru coralii din Trinidad şi Tobago.
  • Serviciile de urgenţă lucrează pentru a curăţa o scurgere masivă de petrol de la o navă care a eşuat în apropiere de insula Caraibe.
  • Pagubele sunt impresionante şi prin prisma sezonului turistic legat de Carnaval.
  • Cel puţin 15 kilometri de coastă sunt afectaţi.
856 afișări
Imaginea articolului Dezastru de mediu provocat de o navă „misterioasă”. Se credea că transporta nisip şi lemn, dar avea petrol

S-a dat alertă de mediu în Trinidad şi Tobago, unde serviciile de urgenţă lucrează pentru a curăţa o scurgere masivă de petrol de la o navă misterioasă care a eşuat în apropierea insulei Caraibe, pătând coasta şi impactând staţiunile în timp ce ţara se pregăteşte să primească mii de turişti pentru carnaval.

Cel puţin 15 kilometri de coastă au fost afectaţi de scurgerea de petrol, oficialii de mediu raportând daune aduse coralilor şi plajelor din Atlantic.

Sub pavilion neidentificat

Autorităţile sunt gata să declare o urgenţă naţională, a declarat Farley Augustine, secretarul şef al Camerei Adunării din Tobago, explicând că guvernul ar putea transforma incidentul la un dezastru de nivel 3.

Nava misterioasă, identificată ca Gulfstream, s-a răsturnat miercuri în largul coastei Parcului Eco-Industrial Cove din sudul Tobago, cu curenţii târând nava spre ţărm.

Când a fost observată, miercuri, nava călătorea sub un pavilion neidentificat şi nu a tras niciun semnal de alarmă. Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă a insulei a declarat că nu există semne de viaţă pe navă, despre care se credea iniţial că transporta nisip şi lemn.

Agenţia a publicat fotografii cu aproximativ 1.000 de voluntari în costume albe de protecţie care lucrează pentru a elimina petrolul de pe plaje, în timp ce scafandrii lucrau pentru a astupa o scurgere a navei, a adăugat Augustine.

A fost anulat carnavalul pentru copii

„Toate eforturile Gărzii de Coastă sunt menite să stăpânească scurgerea de petrol”, a spus o sursă guvernamentală, adăugând că va dura „un timp până când anchetatorii pot determina originile, proprietatea şi destinaţia navei”.

Deversarea de petrol nu ameninţă doar preţioasele ecosisteme marine, ci şi turismul de pe insulă: potrivit deputatului de opoziţie Dave Tancoo, turoperatorii care îşi desfăşoară în general o mare parte a activităţii lor în timpul carnavalului vor suferi pierderi financiare semnificative din cauza „accidentului”. 

Tradiţionalul carnaval pentru copii a fost deja anulat în Scarborough, capitala Tobago, din cauza numeroaselor scurgeri de petrol care au contaminat coasta. Şi mai multe hoteluri şi staţiuni din Tobago au fost afectate, precum Magdalena Grand.

Accidentul are loc la 45 de ani de la una dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria ţării, care a avut loc la 19 iulie 1979, când două tancuri - care transportau 276.000 şi 200.000 de tone de ţiţei - s-au ciocnit în Marea Caraibilor, în largul coastei Tobago.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici