Dezbatere despre anomaliile întâmpinate de cetăţeni în raport cu ANAF. Când au loc discuţiile

În cadrul campaniei „E dreptul meu”, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a primit numeroase sesizări de la cetăţeni referitoare la dificultăţile şi provocările în relaţia dintre contribuabili şi ANAF.

342 afișări
Imaginea articolului Dezbatere despre anomaliile întâmpinate de cetăţeni în raport cu ANAF. Când au loc discuţiile

„FISC vs. Cetăţean” - O dezbatere FACIAS despre problemele contribuabililor în relaţia cu ANAF

Prin organizarea dezbaterii „FISC versus Cetăţean”, FACIAS îi invită pe toţi cei interesaţi - contribuabili, experţi în domeniul fiscal, reprezentanţi ai ANAF şi decidenţi politici - să participe la o discuţie deschisă şi constructivă.

Această dezbatere, dedicată explorării şi identificării soluţiilor la problemele semnalate de cetăţeni, îşi propune să aducă în prim-plan experienţele şi vocile contribuabililor.

Dezbaterea va avea loc pe 22 februarie, începând cu ora 11.00, în Sala Drepturilor Omului din incinta Palatului Parlamentului.

Poate cea mai importantă nemulţumire a contribuabililor în relaţia cu ANAF este inegalitatea în faţa legii şi aplicarea neuniformă a penalităţilor între cetăţean şi organul fiscal. Concret, contribuabilii trebuie să plătească penalităţi de întârziere şi majorări care nu sunt reciproc aplicate în cazul nerespectării termenelor de către ANAF.

O altă anomalie des întâlnită în practică se referă la procesul de executare silită prin poprire, care ridică probleme serioase legate de eficienţa şi rapiditatea deblocării conturilor bancare odată ce datoriile au fost achitate - contribuabilii nu pot beneficia de resursele din cont zile la rând, chiar dacă datoria a fost achitată.

În plus, termenele de prescripţie sunt diferite pentru creanţele deţinute de stat faţă de cele deţinute de cetăţean.

Marea majoritate a cetăţenilor care au sesizat FACIAS au subliniat necesitatea asigurării unui echilibru între drepturile şi obligaţiile contribuabililor şi cele ale statului.

Dezbaterea îşi propune să aducă aceste probleme în atenţia publicului şi a factorilor de decizie, pentru a identifica şi implementa soluţiile necesare construirii unui sistem fiscal echitabil şi eficient.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici