Dezbatere privind legea vaccinării/ Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Un copil de 2 ani, bolnav de rujeolă, a murit

Florian Bodog anunţă că a fost înregistrat un alt deces cauzat de rujeolă, fiind vorba de un copil de doi ani din judeţul Bihor, numărul deceselor ajungând astfel la 25. Anunţul a fost făcut la dezbaterea privind legea vaccinării.

750 afișări
Imaginea articolului Dezbatere privind legea vaccinării/ Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Un copil de 2 ani, bolnav de rujeolă, a murit

Dezbatere privind legea vaccinării/ Bodog: Un copil de 2 ani, bolnav de rujeolă, a murit (Imagine: Adrian Piclisan/ Mediafax Foto)

"Avem al 25-lea caz de deces de rujeolă, în judeţul Bihor, un copil care s-a chinuit foarte mult, a stat internat în spital după care a fost externat pe propria răspundere, care trăieşte acasă fără mamă, care era plecată în străinătate şi care a intrat în contact cu pacienţi bolnavi de rujeolă. Copilul avea doi ani, nevaccinat. Asta este încă un semnal de alarmă. Legea prevede responsabilităţi atât pentru noi, din executiv, cât şi pentru cei care sunt implicaţi în procesul de vaccinare. Sancţiuni, la momentul de faţă, nu există. Nu cred că lucrurile se discută la nivel de proteste în ţară, a fi împotriva unui proces absolut normal. Părinţii au obligaţia să îi prezinte copilul la medic, să fie informaţi, însă nimeni nu îi pedepseşte", a declarat ministrul Sănătăţii.

Precizările au fost făcute la prima dezbatere publică privind legea vaccinării.

"Îmi doresc ca dezbaterea să decurgă cu calm, să culeagă cât mai multe idei în ceea ce priveşte eventuala incompatibilitate între alte legi şi legea vaccinarii propuse de noi. Nici unul dintre cei prezenţi în sală nu cred că este împotriva sănătăţii copilului, doar că fiecare vede lucrurile diferit. Legea intră într-o procedură de dezbatere şi în Parlament. Nimeni nu va obliga pe nimeni să fie vaccinat, nu vom lua copiii cu poliţia ca să îi ducem la vaccinare. Părintele are dreptul să refuze şi are şi obligaţia să îşi asume acest refuz în situaţia în care copilului i se întâmplă ceva. Am citit undeva că vaccinul este ca şi botezul pentru copil. În situaţia în care sutem credincioşi şi ne botezăm copilul, nu văd de ce să nu îl vaccinam. (.. )Dreptul la sănătate publică trebuie să primeze, mi-a plăcut ideea ca şcolile şi grădiniţele să afişeze procentul de vaccinaţi în sală. E o idee buna, o să o luăm în seama", a mai spus Florian Bodog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici