Dezertor al regimului nord-coreean, despre magnitudinea epidemiei în ţara controlată de Kim Jong Un

  • Kim Myong a reuşit să evadeze din cel mai închis stat al lumii
  • Într-un articol publicat pe HRNK Insider, acesta explică faptul că autorităţile nord-coreene ascund adevărul
  • El afirmă că epidemia de coronavirus ar putea face în Coreea de Nord mai multe victime decât Marea Foamete dintre 1994 şi 1998, când se estimează că 3.5 milioane de nord-coreeni au murit
14821 afișări
Imaginea articolului Dezertor al regimului nord-coreean, despre magnitudinea epidemiei în ţara controlată de Kim Jong Un

Dezertor al regimului nord-coreean, despre magnitudinea epidemiei în ţara controlată de Kim Jong Un

Peste 3 milioane de oameni ar putea muri în Coreea de Nord din cauza epidemiei de coronavirus, dacă aceasta se va răspândi. Pentru moment, autorităţile de la Pyongyang susţin că nu au identificat niciun bolnav de COVID-19, dar voci ale unor activişti pentru drepturile omului sunt de părere că regimul condus de Kim Jong Un minte. Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi Kim Myong, un fost membru al Partidului Muncitoresc Nord-Coreean şi oficial de rang important, care a reuşit să fugă din această ţară.
 
Kim Myong a declarat pentru HRNK Insider că regimul nord-coreean este complet nepregătit pentru o epidemie, dată fiind condiţia spitalelor şi economia de subzistenţă. Acesta a mai afirmat că raportările cu 0 îmbolnăviţi sunt "minciuni absurde".
 
"Sistemul sanitar nord-coreean este fragil şi precar. Oamenii din Coreea de Nord sunt în mare parte afectaţi de malnutriţie cronică, de o stare de sănătate precară şi de o imunitate scăzută. Astfel, nu ar fi o exagerare să spunem că este poate cea mai vulnerabilă ţară în faţa COVID-19", a spus Kim Myong.
 
Kim Myong a mai afirmat că regimul de la Pyongyang este interesat să ascundă adevărul despre epidemia de coronavirus pentru a-şi păstra relaţiile cu China, singurul său partener comercial, dar şi că actualul lider, Kim Jong Un, ascunde proporţiile dezastrului la fel ca predecesorul său, Kim Jong Il.
 
"Pentru Kim Jong Un, să lase sute, mii sau zeci de mii de oameni să moară ca nişte fiinţe insignifiante nu înseamnă nimic. Este mai puţin dureros decât o înţepătură în deget", a mai spus fostul oficial nord-coreean.
 
În 2019, ONU a estimat că peste 10 milioane de nord-coreeni suferă de foamete şi trăiesc la limita subzistenţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici