Diaconescu: I-am propus lui Boc şedinţă de guvern România-Italia

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la videochat-ul www.stirileprotv.ro, că i-a propus premierului Emil Boc organizarea unei şedinţe comune de Guvern româno-italiene şi că speră că aceasta va avea loc până la începutul verii.

12 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: I-am propus lui Boc şedinţă de guvern România-Italia

Diaconescu: I-am propus lui Boc şedinţă de guvern România-Italia

Întrebat dacă va propune premierului Boc organizarea unei şedinţe comune a guvernelor României şi Italiei, ministrul a răspuns că a făcut deja această propunere "la nivel de guvern".

El a adăugat că este bine ca soluţiile pentru rezolvarea problemelor legate de situaţia românilor din Italia să fie găsite împreună cu autorităţile acestei ţări.

Întrebat când ar putea avea loc această şedinţă comună a guvernelor român şi italian, Diaconescu a răspuns că acest aspect se discută bilateral.

"Până la începtul verii sper ca această şedinţă de guvern să aibă loc", a completat ministrul.

Diaconescu a declarat, pe de altă parte, că nu crede că tensiunile din Italia vor afecta relaţiile economice dintre cele două ţări.

El a subliniat, de asemenea, că "tot ce ţine de expulzare şi extrădare nu este în ordine".

Întrebat dacă sfătuieşte românii să meargă în Italia, inclusiv ca turişti, Diaconescu a răspuns afirmativ, adăugând că partea română încurajează schimburile cu această ţară, mai ales când este vorba de oameni cinstiţi. "Nu suntem, în niciun caz, în situaţia de a ne teme să mergem în Italia", a spus Diaconescu, menţionând şi că ce se scrie în presa italiană "este privit cu rezervă înclusiv în Italia".

Ministrul Diaconescu a efectuat, luni, o vizită la Roma, unde s-a întâlnit cu omologul său italian şi a discutat despre situaţia românilor din această ţară.

Europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Corina Creţu i-au trimis, marţi, o scrisoare premierului Emil Boc, prin care subliniază necesitatea organizării urgente a unei şedinţe de guvern comune româno-italiene, la Bucureşti sau la Roma, în vederea discutării situaţiei din Italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici