Diaconescu, încurajat în SUA în privinţa vizelor

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit, joi, în SUA, cu senatorul Richard Lugar, care co-prezidează Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului, acesta spunând că problema eliminării vizelor pentru români este "top on the agenda" pentru partea americană, susţin surse diplomatice.

49 afișări
Imaginea articolului Diaconescu, încurajat în SUA în privinţa vizelor

Diaconescu, încurajat în SUA în privinţa vizelor (Imagine: Mediafax Foto)

Surse diplomatice au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că din mesajele transmise ministrului a rezultat că "noua administraţie a SUA are un interes cu totul special privind întărirea Parteneriatului Strategic cu România".

"Au fost discutate în detaliu elemente privind proiecţia strategică româno-americană din zona Mării Negre, cea a Asiei Centrale şi a Orientului Mijlociu", au spus sursele citate, precizând totodată că un alt mesaj desprins în cea de-a doua zi a vizitei lui Diaconescu în SUA a fost că "partenerii României sunt extrem de interesaţi să afle evaluările Bucureştiului în ceea ce priveşte vecinătatea estică a spaţiului nord-atlantic".

Ocazia a constituit un prilej ca ministrul de Externe să prezinte "o analiză, dar şi viziunea României în legătură cu evoluţiile economice, politice şi strategice din vecinătatea României".

Sursele diplomatice citate au explicat de asemenea că ministrul a fost întâmpinat cu "un ton încurajator" în Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului cu privire la includerea României în programul Visa Waiver, co-preşedintele Richard Lugar exprimându-se referitor la solicitarea României în acest sens ca fiind "top on the agenda".

Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, efectuează în perioada 6-8 mai o vizită la Washington, aceasta reprezentând primul contact bilateral de acest nivel după instalarea noii administraţii democrate la Casa Albă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici