Diaconu: Procurorul Şelaru m-a anunţat că nu a găsit un prejudiciu, dar mă trimite în judecată

Senatorul PNL Mircea Diaconu a susţinut vineri că a fost anunţat în urmă cu două săptămâni de către procurorul Şelaru că nu a găsit un prejudiciu în cazul său, dar că va fi trimis în judecată pentru conflict de interese.

533 afișări
Imaginea articolului Diaconu: Procurorul Şelaru m-a anunţat că nu a găsit un prejudiciu, dar mă trimite în judecată

Mircea Diaconu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Diaconu a fost întrebat cum vede anunţul Parchetului cu privire la trimiterea sa în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese.

"De un an de zile Parchetul General prin procurorul numit domnul Şelaru - un mare profesionist - un an de zile a luat salariu ca să cerceteze cum i-am scăzut salariul soţiei mele cu 3 milioane pe lună din 1700. A chemat aproape tot teatrul la declaraţii, le-a crescut tensiunea tuturor, săracii de ei - mi-am cerut scuze -, după care mi-a zis acum vreo două săptămâni: «nu am găsit niciun prejudiciu, dnul Diaconu, dar vă trimitem în judecată». «Foarte bine, am zis, treaba dumneavoastră»", a declarat Diaconu.

În ceea ce priveşte procesul, senatorul PNL a menţionat, pentru MEDIAFAX, că va lua parte la procese şi se va apăra. "Sunt tot felul de probleme legislative, de fapt. Ministerul Justiţiei a făcut un fel de cercetare pe subiect şi a găsit 350 de acte normative care se bat cap în cap pe subiectele numite incompatibilitate şi conflict de interese. E o varză de nedescris de care profită tot felul de domni şi se agaţă de virgule când vor neapărat ceva", a adăugat Diaconu.

Senatorul PNL a mai spus că are în vedere inclusiv o contestare la Curtea Constituţională a legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, în special în ceea ce priveşte interdicţia de a candida pentru o persoană care a fost declarată incompatibilă şi i se interzice să mai ocupe funcţii publice.

"Sunt drepturi constituţionale, limitare de drepturi civile, care nu se pot face printr-o sancţiune administrativă. Vreau să fac la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate pentru acest subiect", a menţionat Diaconu.

"Meciul ăsta se joacă în faţa a nişte multe milioane de oameni care ascultă părţile şi mă tem că ei trag altă concluzie decât vrea Parchetul, preşedintele, Curtea Constituţională şi pun un etc...", a apreciat Mircea Diaconu.

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese, a informat vineri Ministerul Public.

"Inculpatul Mircea Diaconu (senator în Parlamentul României), în calitate de director al Teatrului «C.I. Nottara», a participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soţia sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta, precizează sursa citată.

Tot în calitate de director al teatrului, acesta ar fi participat la negocierea condiţiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta. De asemenea, la data de 13 august 2007, în îndeplinirea aceleiaşi funcţii, Mircea Diaconu ar fi prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituţia publică de cultură (după ce, anterior, aprobase şi tematica de concurs pentru regizorul artistic şi cunoştea cu exactitate că numai soţia sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcţie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soţiei sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă. Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, prin cele patru contracte acordate de către acesta, a fost realizat un folos material pentru soţia sa în cuantum total de 29.112 lei, menţionează sursa citată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici