Dinel Staicu va fi eliberat din închisoare, după ce a ispăşit aproape opt ani din pedeapsă

Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea „de îndată” a omului de afaceri din Craiova, Dinel Staicu, după ce a respins ca nefondată contestaţia procurorilor DNA. Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, din care a ispăşit aproape opt ani, în dosarul devalizării Băncii Religiilor.

3083 afișări
Imaginea articolului Dinel Staicu va fi eliberat din închisoare, după ce a ispăşit aproape opt ani din pedeapsă

Dinel Staicu va fi eliberat din închisoare, după ce a ispăşit aproape opt ani din pedeapsă

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, „eliberarea de îndată a condamnatului Dinel Staicu de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză”.

Magistraţii au respins ca nefondată contestaţia declarată de procurorii DNA şi au admis contestaţia lui Dinel Staicu împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul său.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Dinel Staicu, fostul patron al Universităţii Craiova, a fost condamnat, la sfârşitul lunii decembrie 2010, la 12 ani de închisoare, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. Acesta a a ispăşit aproape opt ani de închisoare la Penitenciarul Rahova.

Dinel Staicu a fost acuzat de producerea unei fraude în valoare de 5 milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată în luna noiembrie a anului 2006, alături de el fiind inculpat şi fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor.

Potrivit procurorilor, Staicu a solicitat şi a obţinut încheierea unor convenţii de cesiune de creanţă şi a unor contracte de credit, iar banii i-a utilizat în interesul altor societăţi pe care le controla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici