Dinescu: Să mă dea afară de la CNSAS, să fie asta marea izbândă

Mircea Dinescu a declarat că aşteaptă să fie dat afară de CNSAS, după ce ANI a anunţat că se află în incompatibilitate întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii cât şi funcţia de administrator de societăţi comerciale.

29 afișări
Imaginea articolului Dinescu: Să mă dea afară de la CNSAS, să fie asta marea izbândă

Dinescu: Să mă dea afară de la CNSAS, să fie asta marea izbândă (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Dinescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va contesta decizia ANI şi nici nu îşi va da demisia din CNSAS, şi că aşteaptă să fie dat afară. "Să mă dea afară de la CNSAS, să fie asta marea izbândă", a declarat Dinescu.

El a mai spus că a primit un document de la ANI în 28 decembrie 2009, "când toată lumea era oricum în concediu", în care spunea că e incompatibil cu funcţia din Colegiu pentru că este senior editor la "Cotidianul". "Ei spuneau că sunt incompatibil pentru că sunt senior editor la ziarul Cotidianul. Dar eu plecasem cu vreo două luni înainte, iar pe 28 decembrie Cotidianul nu mai apărea", a subliniat Dinescu.

"Eu nu consider că ce fac la CNSAS, şi anume cititul dosarelor fostei Securităţii, are vreo legătură cu investiţiile mele în agricultură. (...) Mi se pare o mare ordinărie că marii politicieni îşi trec firmele pe numele soacrei sau a copiilor şi nu păţesc nimic. Eu am refuzat să fac asta. Această lege te obligă la o găinărie pe care eu nu am practicat-o", a mai spus Mircea Dinescu.

De asemenea, el spune că firma SC GRĂDINA CU VIȘINI SRL "nu mai există şi că nici nu a avut obiect de activitate pe ea", precizând că soţia sa, Maria Dinescu, este administrator la SC AGROINDUSTRIALA SRL GIUBEGA.

"Mi se pare atât de jenant ce se întâmplă. Ce să contest? E o găinărie. Nu vreau să fac nimic", a mai spus Dinescu.

"Această instituţie funcţionează din plin acum după ce avem un nou preşedinte. (...) Tânărul ăsta care e presedintele acestei instituţii (Cătălin Macovei -n.r.), care ar trebui să se ocupe cu integritate, eu l-am văzut la televizor dând declaraţii alături de nişte jurnalişti... Acest tânăr ar trebui să fie ca un înger alb, care nici nu umbă prin lume. Şi el este un fost procuror, care se implică în tot felul de găinării, care are microfonul sub cămaşă", a conchis Dinescu, referindu-se la publicarea unor interceptări privind discuţii dintre şeful ANI şi ziariştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri dinineaţa, că a constatat că Mircea Dinescu se află, începând cu data de 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cât şi funcţia de administrator al unor societăăţi comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici