Director CNSCBT: Mi se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol, a declarat, marţi, că i se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi nu mai este mult până vom putea vorbi de transmitere comunitară şi în cazul Delta.

401 afișări
Imaginea articolului Director CNSCBT: Mi se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Director CNSCBT: Mi se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Întrebată dacă o îngrijorează creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19, dr. Adriana Pistol, director CNSCBT, a spus că deşi nu este o creştere foarte mare, este, totuşi, un semnal de alarmă.

„Mi se pare îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri, deşi nu este foarte mare, este un semnal de alarmă. Trendul este vizibil crescător şi acest lucru trebuie să ne facă pe toţi să fim ceva mai vigilenţi, deşi este soare afară şi vacanţă. Tulpina Delta, din fericire, încă nu putem să spunem că a devenit comunitară, deşi este majoritară între tulpinile care au fost secvenţiate. Este majoritară şi pentru că selectăm într-un mod destul de acurat persoanele care necesită acest tip de analiză care ne sugerează nouă că ar putea să fie infectate cu altă tulpină decât tulpina iniţială, cea Alpha şi asta pentru că undeva la 40 la sută dintre cazuri au fost parte ale unor focare ale căror legături le-am găsit şi care aveau legătură cu deplasări”, a spus dr. Adriana Pistol.

Aceasta a afirmat că numai la 32% dintre cazuri nu s-a găsit nicio legătură epidemiologică cu o deplasare sau contact cu o persoană care să se fi deplasat sau să fi fost confirmată cu tulpina Delta.

„Tendinţa este, cum spuneam, crescătoare. 32%... nu mai este mult până să nu mai putem identifica sursele de infecţie şi în acel moment vom vorbi despre transmitere comunitară”, a explicat dr. Adriana Pistol.

La nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică a început un studiu despre durata anticorpilor în rândul cadrelor medicale. Adriana Pistol a spus că acest studiu se derulează în patru spitale din municipiul Bucureşti.

„Am recoltat deja primul set de probe, urmează acum cel de-al doilea set de probe. Durata acestui studiu este de 12 luni, aşa încât o să mai dureze până când vom vedea rezultatele”, a mai spus medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici