Director de şcoală acuzat că şi-a angajat fiica, dat pe mâna Parchetului

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că un director de şcoală din Bucureşti şi-ar fi angajat fiica în unitate.

1114 afișări
Imaginea articolului Director de şcoală acuzat că şi-a angajat fiica, dat pe mâna Parchetului

Director de şcoală acuzat că şi-a angajat fiica, dat pe mâna Parchetului

Potrivit ANI, instituţia a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Directorul unei şcoli din Capitală este acuzat că „a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”.

ANI a mai stabilit că directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi un agent de la Sectorul de Frontieră Isaccea, judeţul Tulcea, înregistrează diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate.

De asemenea, un funcţionar public din cadrul Primăriei comunei Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, este în conflict de interese administrativ, iar pentru alte cinci persoane ANI a stabilit că s-au afltat în stare de incompatibilitate.

Este vorba de un funcţionar public în cadrul Primăriei Muşeteşti, judeţul Gorj, un consilier în cadrul Compartimentului juridic şi stare civilă al aparatului de specialitate al Primarului Hălăuceşti, judeţul Iaşi, un fost funcţionar public în cadrul Ministerului Educaţiei, un agent principal din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi un fost consilier asistent în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Negrileşti, judeţul Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici