Director Romprest: REBU a ameninţat cu posibile disfuncţionalităţi sociale

Directorul general al Romprest Service, Sorin Velicu, a declarat, joi, după agresarea unor angajaţi, că printr-o scrisoare oficială, transmisă cu două sile în urmă, REBU ameninţa că, dacă firma va face curăţenie în Sectorul 1, este posibil să apară disfuncţionalităţi sociale.

26 afișări
Imaginea articolului Director Romprest: REBU a ameninţat cu posibile disfuncţionalităţi sociale

Director Romprest: REBU a ameninţat cu posibile disfuncţionalităţi sociale

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei Sectorului 1, Velicu a afirmat că, având în vedere că actele de violenţă s-au produs concomitent în mai multe locuri din această zonă administrativă a oraşului, nu crede că acestea au fost întâmplătoare.

"Nu pot să trec cu vederea faptul că într-o scrisoare oficială, primită în urmă cu două zile din partea REBU, eram ameninţaţi că dacă vom mai face curăţenie în Sectorul 1, este posibil să apară disfuncţionalităţi sociale. Totodată, o parte dintre cei care au realizat agresiunile au acuzat pe angajaţii Romprest că le fură pâinea de la gura soţiei şi copiilor. În cursul zilei de mâine vom face un memoriu către poliţie, singura instituţie în măsură să elucideze cine se află în spatele acestor acte de violenţă", a spus Velicu.

Totodată, acesta a adăugat că o parte dintre cei care au realizat agresiunile au acuzat pe angajaţii firmei că "le fură pâinea" de la gura soţiei şi copiilor.

"În cursul zilei de mâine (vineri - n.red) vom face un memoriu către Poliţie, singura instituţie în măsură să elucideze cine se află în spatele acestor acte de violenţă”, a adăugat directorul general.

"Avem de-a face cu acte de tip mafiot, organizate de grupuri de comando, care amintesc de violenţele care se petreceau în oraşul american Chicago în anii 30 ai secolului XX. În acest moment nu pot afirma că în spatele violenţelor se află firma REBU. Organele în drept trebuie să-şi facă treaba şi să elucideze cine se face responsabil de aceste acte incalificabile de violenţă. Însă, grupurile de interese care sprijină REBU şi se opun organizării unei licitaţii privind serviciile de salubritate în Sectorul 1, sunt cel puţin vinovate din punct de vedere moral pentru violenţele înregistrate astăzi. Pentru a preveni repetarea unor astfel de fapte, Poliţia Comunitară Sector 1 va acorda protecţie angajaţilor Romprest Service". a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

El a adăugat că, "în ciuda acestor acte de intimidare", societatea Romprest Service va continua să facă curăţenie în Sectorul 1. Începând de joi seară, cei 150 de angajaţi pe schimb care prestează această activitate în Sectorul 1 vor lucra sub protecţia Poliţiei Comunitare Sector 1, a adăugat primarul.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, joi, între orele 9:30 şi 10:15, persoane necunoscute au agresat fizic şi verbal, în mai multe locuri din Sectorul 1, un număr de 30 de angajaţi ai societăţii SC. Romprest Service, una dintre firmele care se ocupă de salubrizarea în Sectorul 1 până la organizarea licitaţiei privind serviciile de salubritate. Actele de violenţă s-au produs în zona Dorobanţi, Piaţa Presei Libere, Primăverii, Charles de Gaulle Aviaţiei-Caranfil şi Pajura. Dintre cei 30 de angajaţi ai firmei asupra cărora s-au exercitat actele de violenţă, şase au necesitat asistenţă medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici